Anastacia is ‘Killer Queen’ in We Will Rock You

Voor de Amerikaanse superster Anastacia is haar rol als Killer Queen in ‘We Will Rock You’ een droom die uit komt. De zangeres behoort tot grootste sterren ter wereld. Ze stond in 2005 met de originele Queen op het podium tijdens een concert in Zuid-Afrika en vertolkt nog altijd met enige regelmaat het repertoire van de band. De rol van Killer Queen in ‘We Will Rock You’ is haar dan ook op het lijf geschreven.

In Nederland is Anastacia zeer populair. Ze bracht in 2000 haar debuutalbum ‘Not That Kind’ uit. Deze werd drie keer platina en werd wereldwijd meer dan 35 miljoen keer verkocht. Haar debuutsingle ‘I’m Outta Love’ stond 21 weken in de Top 40 en haalde een top drie notering. Ook de wereldberoemd hit ‘Left outside alone’ is in Nederland onderdeel van het collectieve geheugen. In totaal bracht Anastacia zeven studio albums en twee verzamelalbums uit en ze is ook te horen op het album Divas Las Vegas. Anastacia behoort tot de meest markante zangeressen ter wereld. Ze ziet eruit als een blonde vamp, klinkt als een soul zangeres en heeft het dragen van bijzondere brillen tot handelsmerk verheven.

De zangeres is veelzijdig en schrijft deels ook zelf haar nummers. Hoewel ze in het begin van haar muzikale carrière al op Broadway stond, is haar rol in ‘We Will Rock You’ haar eerste echte musical rol. En niet zomaar één. De match tussen het repertoire van Queen en de stem van Anastacia is perfect. Het maakt de toch al sensationele versie van ‘We Will Rock You’ bovendien nog specialer. De producenten van de musical hebben ruim een jaar intensief met haar gesproken en zijn er trots op om Anastacia nu als ‘Killer Queen’ aan het Nederlandse publiek te kunnen presenteren.

Anastacia speelt de rol van Killer Queen in Amsterdam, Den Haag en Hengelo. In Groningen, Apeldoorn, Heerlen en Breda wordt de rol van Killer Queen gespeeld door Tia Architto. Tijdens de (besloten) voorstellingen op 26 december 2019 (matinee) en 7 januari 2020 in Den Haag wordt de rol van Killer Queen gespeeld door Tia Architto. De producenten van We Will Rock You behouden zich het recht voor om castleden te wisselen / vervangen zonder voorafgaande aankondiging wanneer dit onverhoopt (bij voorbeeld als gevolg van ziekte) noodzakelijk is. Dit is geen reden voor restitutie van reeds gekochte tickets.

Anastacia
We Will Rock You Musical We Will Rock You Musical
WAAR EN WANNEER