Stanley Burleson - Khashoggi

Opleiding

Stanley volgde zanglessen bij onder anderen Gerard Meyer, Jan Polak, Adriaan van Limpt, Frits Hassoldt en Alberto ter Doest. Daarnaast kreeg hij dansles van Tine Teeling, Ineke Huissen en Rick Atwell.

Theater

Stanley begon zijn carrière in de musical Cats (Koninklijk Theater Carré) en speelde daarna rollen in Les Misérables, Elisabeth (De Dood), Fosse, 3 Musketiers (Kardinaal Richelieu), Passion (Giorgio), Beauty And The Beast (Het Beest), Cats (Tuk-stuk-rukker), Evita (Che Chevara), Miss Saigon ( John/De Regelaar) en Musicals in Concert. Daarnaast trad hij op in de theatershows van Karin Bloemen en Adèle Bloemendaal. Stanley is ook regelmatig te zien geweest in de dinnershow Brooklyn Nights. Hij verzorgde de choreografie van verschillende theaterproducties van o.a. Karin Bloemen, Boyband, Dancing Queens, Musicals In Concert II, Musicals In Ahoy (2002/2004/2006), Ciske de Rat – De Musical, Sunset Boulevard, JOSEPH And The Amazing Technicolor Dreamcoat, Cirque Stiletto I en II, Crazy Shopping – De musical, Aspects of Love, Hans Klok: the Houdini Experience en Was Getekend, Annie M.G Schmidt, The Christmasshow en het Univé Gymgala. Sinds enkele jaren regisseert hij ook voorstellingen waaronder de productie SLÄPSTICK van De Wereldband en CARO voor De Efteling. In theaterseizoen 2018-2019 maakte Stanley de choreografie van The Addams Family van TEC Entertainment en speelde hij in de productie Best of Broadway

Televisie/Film

Stanley deed de choreografie voor meerdere televisieprogramma’s van Karin Bloemen, Musical Awards Gala (2000-2009) en Filmpje van Paul de Leeuw en was juryvoorzitter bij Sterrenjacht (2004) en Let’s Dance (2009).

Prijzen

Stanley won in 1998 de Gouden Notekraker en vier Musical Awards, voor de beste mannelijke hoofdrol in de musicals Elisabeth, Passion en From Sammy With Love en een voor de choreografie van Ciske de Rat – De Musical. In 2017 ontving hij de Gouden Genesiuspenning voor een podiumkunstenaar met uitzonderlijk talent.

Overig

Stanley is in 2020 voor de vierde keer regisseur, samensteller en solist van de Musical Cruise.

We Will Rock You Musical We Will Rock You Musical
WAAR EN WANNEER