Tia Architto - Killer Queen

Tia Architto is een bekende musicalster in Zuid-Afrika, waar ze is geboren, en in Italië, waar ze tegenwoordig woont.

Opleiding

Tia heeft een diploma in Speech And Drama van Trinity College in Londen en een Bachelor in Drama en Film.

Theater

Tia maakte haar theaterdebuut in de musical Once on this Island (Natal Playhouse/Nico Malan Theatre, Kaapstad) en was in verschillende voorstellingen te zien in de Civic Theatre Johannesburg, waaronder Godspell, Leader of the PackIn Concert :The Music of Andrew Lloyd Webber,  Jukebox Jol!, Jailhouse Rock, en Mercury Rising. In Italië was Tia te zien als in West Side Story (Anita), geregisseerd door Sir Antonio Pappano in de Accademia di Santa Celicia in Rome, Sister Act (Deloris Van Cartier) in het Teatro Nazionale in Milaan en in Hair (Dionne) geregisseerd door Giampiero Solari. Voor Peeparrow Entertainment speelde Tia in The Sound Of Music (Moeder-Overste), Hairspray Motormouth Maybelle en Rodgers & Hammerstein’s Cinderella (Koningin).

Film/Televisie

Tia was te zien in Ammore e Malavita, geregisseerd door de gebroeders Manetti en is ze ook te horen op de soundtrack. Deze film won de David di Donatello in 2018 voor de beste film en ontving tal van andere internationale onderscheidingen. Op de Italiaanse televisie was Tia te zien in Panariello Non Esiste en ze won een speciale prijs van de jury voor haar optreden als Aretha Franklin in de entertainmentshowshow Sei Un Mito.

Overig

Gedurende de zomermaanden is Tia muziektheaterdocent aan de Accademia Teatro Sistina in Rome, geeft masterclasses en is zij Engelse dialoogcoach voor acteurs en zangers. In 2017 was Tia de Engelstalige dialectcoach en regieassistent voor de musical Divo Nerone die werd opgevoerd op de Palatijnse heuvel in Rome. Als enthousiast Queen-fan is ze heel blij om deel uit te maken van de geweldige cast van We Will Rock You.

We Will Rock You Musical We Will Rock You Musical
WAAR EN WANNEER