Het succesverhaal van Queen

Het is één van de meest succesvolle rock bands aller tijden. Queen schreef na de grote doorbraak in 1974 muziekgeschiedenis. De Britse band van Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor en John Deacon is een ware hit machine. ‘Bohemian Rhapsody’, ‘Killer Queen’, ‘We Will Rock You’, ‘Somebody to Love’, ‘Another One Bites the Dust’, ‘Bicycle Race’, ‘The Show Must Go On’, ‘Under Pressure’ en ‘Crazy Little Thing Called Love’. Het is slechts een kleine greep uit het iconische repertoire van Queen.

Het verhaal van Queen leest als een jongensboek. Vier jonge Britse muzikanten die met een geheel eigen stijl en veel talent hun droom van een muzikale carrière weergaloos waar maakten. De band groeide al snel na de oprichting uit tot een act van wereldklasse die tot en met het begin van de jaren negentig de ene na de andere hit scoorde. Het bijzondere karakter van de groep – zowel als het om de muziek als de bandleden gaat – heeft daar onmiskenbaar aan bijgedragen. Queen heeft een geheel eigen sound die gelaagd en harmonieus is. Teksten schreven ze veelal zelf, en dat betrof zeker niet alleen Freddie Mercury. Ook de andere bandleden zijn verantwoordelijk voor vele successen. Uiteindelijk besloten ze zelfs om niet langer individuele schrijvers te vermelden maar simpelweg ‘Queen’.

Live optredens zijn een belangrijk handelsmerk van de band. Het meest legendarisch is in dat kader het optreden tijdens ‘Live Aid’ in 1985 in het Wembley Stadion. Dit concert werd gevolgd door een grote Europese tournee. Het zou de laatste worden met leadzanger Freddie Mercury. Hoewel de zanger allerlei redenen aanvoerde om het rustiger aan te doen, was de werkelijke reden dat hij leed aan AIDS. In 1991 werd nog één keer een album – Innuendo – gelanceerd in de originele bezetting van Queen. Korte tijd later overleed Mercury. Toch betekende dit allerminst het einde van het succesverhaal van de band.

De vraag naar de muziek van Queen bleef onverminderd groot. Er verschenen nieuwe nummers en ook worden tot op de dag van vandaag grote tours en concerten georganiseerd. In eerste instantie met Paul Rodgers en later met Adam Lambert als nieuwe leadzanger. In 2018 verscheen de film ‘Bohemian Rhapsody’. De Queen film trok het afgelopen jaar in Nederland anderhalf miljoen bezoekers, bracht 13 miljoen euro op en is de best bezochte film in de Nederlandse bioscopen van 2018. Daarnaast werd ‘Bohemian Rhapsody’ onderscheiden met vier Oscars, onder meer voor de beste mannelijke hoofdrol.

En dan is er nu een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Queen. Wereldster Anastacia schittert als ‘Killer Queen’ in de meest spectaculaire versie van ‘We Will Rock You’ aller tijden. De Queen musical wordt speciaal voor de Nederlandse markt – in Engelstalige versie – geproduceerd door TEC Entertainment i.s.m. het Italiaanse PeepArrow Entertainment van Massimo Romeo Piparo. De rockmusical is een waar eerbetoon aan de bijzondere muziek die betekenis gaf aan de muzikale smaak van meerdere generaties en in alle delen van de wereld.

Queen Queen Queen

ODE AAN QUEEN

We will rock you We will rock you We will rock you We will rock you We will rock you We will rock you We will rock you We will rock you We will rock you
We Will Rock You Musical We Will Rock You Musical
WAAR EN WANNEER